Alfa Romeo

alfa romeoIn 1910 un desenator numit Romano Cattaneo a fost cautat pentru a veni cu o insigna pentru o noua companie cu sediul la Milano, ALFA. Este general acceptat ca insigna se bazeaza pe stema Casei de Visconti si crucea rosie pe un fundal alb din Milano. In prima parte a secolului al V-lea AD, un sarpe ce devora oamenii se afla in mare in zona din jurul orasului Milano si terifia populatia locala. Acesta a fost ucis de Ottoni Visconti si aceasta fapta eroica a fost sarbatorita cu mare fast si cu primirea stemei. Crucea rosie pe un teren cu background alb sarbatoreste faptele lui Giovanni de la Rio, care este cunoscut ca fiind primul care a urcat pe zidurile Ierusalimului si a ridicat acolo o cruce in timpul primei cruciade. Insigna poate fi vazuta ca un scut, inversat, deasupra usii castelului Sforzesco din Milano.

In 1918, dupa ce compania a fost cumparata de Nicola Romeo, insigna a fost reproiectata cu ajutorul lui Giuseppe Merosi pentru a include emblema orasului Milano si cea a familiei Visconti intr-un motiv circular, marginita de un inel albastru inchis metalizat continind inscriptia "ALFA - ROMEO" si "Milano", separate prin doua noduri din dinastia Savoy pentru a onora Regatul Italiei.

Dupa victoria inaugurala in P2 la Campionatului Mondial de Automobile din 1925, Alfa a adaugat o cununa de lauri in jurul logo-ului. In 1946, dupa victoria de la Republica Italiana nodurile Savoia au fost inlocuite cu doua linii curbe.

Modele consacrate: Alfa Romeo 147, Alfa Romeo 156, Alfa Romeo 156 Sportwagon, Alfa Romeo 159, Alfa Romeo 166, Alfa Romeo Breva, Alfa Romeo GT, Alfa Romeo Spider, Alfa Romeo Giulietta, Alfa Romeo Mito

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Alfa Romeo, la Allianz Direct?

Calculator asigurare auto
 

Descriere asigurare casco
Descriere asigurare rca