Asigurare CASCO DIRECT - persoane fizice

►Document de informare asupra produsului Casco Direct (PID)

 

De ce este importanta o astfel de asigurare?

Autoturismul personal face parte din viata noastra zilnica, atat pentru a ajunge la serviciu, scoala, gradinita sau supermarket, cat si pentru plimbarile din vacanta sau in timpul liber. Incidenta accidentelor auto (in trafic sau parcare) precum si furturile (tentativele de furt) auto inregistrate in Romania, se afla peste media europeana inregistrata in CEEMA (Europa Centrala si de Est). Chiar si aceia dintre noi care au grija unde parcheaza masina si care adopta o conduita preventiva la volan sunt expusi acestui mediu zi de zi, nefiind protejati in cazul unui incident. Tinand cont de toate acestea si de faptul ca masina personala este un activ ce merita protejat, avem nevoie fiecare dintre noi, de o polita de asigurare Casco ce poate prelua aceste riscuri din sarcina noastra, in cazul unui eveniment nedorit.

In intampinarea acestor nevoi vine asigurarea CASCO DIRECT de la Allianz-Tiriac Asigurari prin care ai certitudinea ca orice s-ar intampla cu masina ta, ai la cine apela oricand vei avea nevoie de ajutor, avand chiar si optiunea de a apela la ajutor in caz de defectiune tehnica (asistenta rutiera).

Cui se adreseaza si ce vehicule se pot asigura?

Poti incheia o asigurare CASCO DIRECT daca esti persoana fizica, proprietarul unui vehicul inmatriculat in Romania sau iti achizitionezi un vehicul din Romania si platesti in numerar, prin transfer bancar sau prin credit bancar (situatie in care va trebui sa mentionezi banca in favoarea careia se cesioneaza polita de asigurare). Daca achizitionezi vehiculul in leasing nu poti incheia asigurarea CASCO DIRECT decat dupa ce devii proprietarul de drept al acestuia.
Vehiculele pentru care se poate incheia asigurarea CASCO DIRECT sunt autoturismele, turismele de teren si autoutilitarele, care au maxim 9 locuri si o masa maxima autorizata de pana la 3,5 tone, cu o vechime de pana la 12 ani (inclusiv).

Ce avantaje iti ofera asigurarea CASCO DIRECT?

Ai posibilitatea de a afla online care este cea mai buna oferta de asigurare pentru tine iar pentru a incheia asigurarea nu mai este nevoie sa te deplasezi la sediile agentiilor noastre. Cum? Accesezi butonul oferta Casco Direct si completezi o cerere de asigurare.

Poti alege sa-ti asiguri doar vehiculul pentru avarii si furt, sau pe langa asigurarea vehiculului te poti asigura pe tine si familia ta pentru accidentele care vi se pot intampla in cazul unui eveniment rutier sau poti opta pentru primirea de servicii de asistenta rutiera.

Dupa introducerea tuturor informatiilor solicitate in cererea de asigurare si in functie de optiunile tale privind riscurile acoperite, iti vom prezenta oferta de asigurare in baza careia vei achita prima de asigurare, integral sau in rate, online sau offline. Dupa ce primim confirmarea ca ai achitat prima, iar inspectia de risc a fost efectuata cu succes - doar in cazul politelor nereinnoite)  vei primi prin email contractul de asigurare, insotit de conditiile de asigurare si de asemenea, PDF-ul politei va putea fi descarcat / imprimat din contul tau de pe site.

Plata primei de asigurare se poate face direct cu cardul fara a mai fi nevoit sa mergi la cel mai apropiat ATM sau la ghiseul bancii.

Daca ai ales sa platesti prima de asigurare in rate, noi iti vom transmite o instiintare de plata prin email, cu 10 zile inainte de data la care trebuie sa faci plata.

Inainte de expirarea politei de asigurare iti vom genera o oferta de asigurare si te vom informa cum poti vizualiza noua oferta.

Cum te protejeaza asigurarea CASCO DIRECT?

Daca ai ales asigurarea CASCO DIRECT vei fi despagubit pentru pagube produse vehiculului de urmatoarele riscuri:

actiuni mecanice cum ar fi: coliziune, ciocnire, lovire, rasturnare, zgariere, caderea vehiculului, caderea unor corpuri pe vehicul;

fenomene naturale: inundatie, furtuna, uragan, cutremur, prabusire sau alunecare de teren, ploaie torentiala, grindina, trasnet, greutatea stratului de zapada sau gheata, avalansa de zapada, actiunea mecanica a apelor sau a obiectelor purtate de ape;

incendiu, explozie;

vandalism;

furt total;

furt partial;

tentativa de furt asupra vehiculului sau a componentelor acestuia.

Pe langa asigurarea vehiculului, daca doresti, pentru o prima suplimentara poti beneficia si de:

Asigurarea de accidente a persoanelor aflate in vehicul la momentul producerii riscului asigurat;

Servicii de asistenta rutiera.

Beneficiezi gratuit de:

extinderea teritoriala a politei CASCO si in Europa* (*tarile membre carte verde),  *fara cost suplimentar in cazul autoturismelor, iar pentru autoutilitare se extinde automat in afara Romaniei, daca exista o polita RCA incheiata la Allianz Direct (Allianz-Tiriac Asigurari), valabila in aceeasi perioada cu cea Casco (ori daca se incheie online, odata cu polita Casco), aplicandu-se totodata si o reducere suplimentara in cazul achizitiei la pachet a celor doua polite de asigurare (RCA + Casco Direct). In caz contrar, doar in cazul autoutilitarelor, acoperirea politei casco se extinde optional in afara Romaniei, prin plata unei prime suplimentare, cu ajutorul echipei Call Center (tel 0219798).

despagubirea evenimentelor in cazul conducerii masinii de catre o altă persoană decât Asiguratul menţionat în poliţă.

asigurarea de deces din boala, in cazul in care ai optat pentru incheierea asigurarii de accidente persoane.

In functie de nevoile si dorintele tale poti opta pentru una dintre cele patru variante de asigurare oferite, astfel:

CASCO DIRECT Esential: iti este asigurat vehiculul pentru avarii si furt;

CASCO DIRECT Asist: iti este asigurat vehiculul pentru avarii si furt si beneficiezi de servicii de asistenta rutiera;

CASCO DIRECT Plus: iti este asigurat vehiculul pentru avarii si furt si sunteti asigurati, tu si persoanele transportate, pentru accidente persoane;

CASCO DIRECT Premium: iti este asigurat vehiculul pentru avarii si furt si beneficiezi de servicii de asistenta rutiera si asigurarea de accidente persoane.

Ce este Asistenta rutiera, cand si cum poti beneficia de serviciile de asistenta?

Ai probleme cu masina ta? Nu mai porneste si nu stii de ce, sau ai fost implicat intr-un eveniment rutier?
Apeleaza numarul de telefon de la Mondial Assistance, partenerul Allianz Tiriac, si o echipa de profesionisti se va deplasa si te va ajuta cu remedierea defectiunii pe loc sau te va sprijinii sa ajungi la un service specializat.
In cazul in care reparatia masinii tale defecte sau avariate se efectueaza intr-o localitate aflata la o distanta mai mare de 50 km fata de domiciliu si nu poate fi executata in aceeasi zi sau reparatia dureaza mai mult de 8 ore, iti venim in ajutor propunandu-ti unul dintre urmatoarele servicii:

asiguram transportul pentru tine si pentru pasagerii care te insotesc;

platim cazarea voastra la hotel;

putem asigura transportul in regim de taxi;

va putem asista sa inchiriati o alta masina, din aceeasi categorie;

platim transferul masinii tale inapoi in tara.

Numai impreuna cu asigurarea CASCO Direct poti alege sa beneficiezi de servicii de asisteta rutiera intr-una din cele doua variante disponibile: Standard si Premium. Diferenta intre cele doua variante este data de limitele de despagubire pentru fiecare dintre serviciile de care ai nevoie.

Calculator Casco Direct

Inapoi