Asigurare RCA – persoane fizice si juridice

►Document de informare asupra produsului RCA (PID)

 

De ce este important acest tip de asigurare?

Acum poti beneficia direct de acoperirea politei RCA incheiate la Allianz-Tiriac, prin adaugarea Decontarii Directe si a clauzelor suplimentare (asistenta rutierea si asigurarea persoanelor din vehicul in caz de accident).

In multe cazuri, despagubirile pentru pagubele pe care le provoci ca sofer se pot ridica la sume considerabile, de care nu dispui in acel moment, dar pe care trebuie sa le platesti. Cu asigurarea RCA de la Allianz-Tiriac Asigurari in orice moment poti actiona responsabil, societatea noastra platind pentru prejudiciile pe care le-ai cauzat, fie ca este vorba de pagube materiale sau de vatamari corporale.

Cui se adreseaza si ce vehicule se pot asigura?

Poti incheia polita de asigurare RCA online prin ALLIANZ DIRECT daca esti persoana fizica ce detine vehicule inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania (exceptie fac vehiculele achizitionate in leasing).
Vehiculele pentru care se poate incheia asigurarea RCA online sunt autoturismele, turismele de teren si autoutilitarele, care au maxim 9 locuri si o masa maxima autorizata de pana la 3,5 tone.

Care este avantajul incheierii politei RCA online la Allianz Tiriac?

Ai posibilitatea de a afla online care este cea mai buna oferta de asigurare pentru nevoile tale iar pentru a incheia asigurarea nu mai este nevoie sa te deplasezi la sediile agentiilor noastre. Cum? Accesezi butonul oferta RCA si completezi pasii de asigurare.

Dupa introducerea tuturor informatiilor solicitate in primii pasi ai asigurarii, iti vom prezenta oferta de asigurare in baza careia vei achita prima de asigurare integral, online sau offline. Vei putea imprima un exemplar al politei RCA direct din contul tau, pe site-ul AllianzDirect.ro si apoi vei primi prin curier polita de asigurare (original) in termen de o zi daca ai efectuat plata primei online sau in trei zile lucratoare daca ai platit offline (dupa confirmarea platii offline). Livrarea se efectueaza gratuit la o adresa mentionata de catre tine.

Poti plati prima de asigurare direct cu cardul pe site, fara a mai fi nevoit sa mergi la cel mai apropiat ATM sau la ghiseul bancii, acvtivarea politei fiind instantanee in acest caz.

Ce iti acopera asigurarea RCA?

Polita de asigurare RCA iti ofera protectie pentru prejudiciile de care tu sau persoanele cuprinse in asigurare puteti raspunde la un moment dat, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de vehicule pe teritoriul Romaniei.
Despagubirile se platesc nemijlocit persoanelor fizice sau juridice pagubite, in masura in care acestea nu au fost despagubite de asigurat, pentru:

vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial;

pagube materiale;

pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat;

cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.

Optional polita RCA, prin adaugarea Decontarii Directe, despagubeste prejudiciile materiale suferite de catre Asigurat ca urmare a avarierii in Romania a vehicului asigurat, de catre un tert vinovat avand asigurare RCA la un alt asigurator.

De asemenea se mai pot adauga suplimentar posibilitatea acoperirii serviciilor de asistenta rutiera si asigurarea persoanelor din masina in caz de accident. 

 

Care este valabilitatea asigurarii RCA?

Polita de asigurare RCA - include si documentul Carte Verde - este valabila pe:

teritoriul Romaniei;

teritoriul statele membre ale Spatiului Economic European, precum si Elvetia, Andora si Croatia;

teritoriul statelor in care nu exista birou national si care leaga direct doua tari membre;

*Decontarea Directa este valabila numai pe teritoriul Romaniei.

Limitele de despagubire acordate pentru daunele produse pe teritoriul Romaniei sunt stabilite prin Norme ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, la urmatoarele valori:

pentru pagube materiale 1.220.000 EUR;

pentru vatamari corporale si deces 6.070.000 EUR.

Limitele de despagubire acordate pentru daunele produse in afara teritoriului Romaniei sunt stabilite in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul vehiculului si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut in legislatia respectivei tari si cel prevazut in polita de asigurare.

Calculator RCA

Inapoi