AUDI

audiAudi AG este un producator german de automobile comercializate sub marca Audi. Compania are sediul in Ingolstadt, Germania si a fost o filiala detinuta in intregime de Grupul Volkswagen inca din 1964 care a relansat marca Audi cu introducerea gamei Audi 60 din 1965. La scurt timp dupa aceea, numele a fost achizitionat ca parte a societatii Volkswagen prin cumpararea activelor Auto Union de la fostul proprietar, Daimler-Benz.

Numele companiei se bazeaza pe numele de familie al fondatorului august Horch, denumirea in sine inrudita cu termenul englezesc "merge", adica sa asculti - care, atunci cand e tradus in latina, devine Audi.

Emblema Audi este formata din patru inele care se suprapun si reprezinta cele patru marci din cadrul Auto Union. Aceasta simbolizeaza un amalgam Audi cu DKW, Horch si Wanderer: primul inel reprezinta Audi, al doilea reprezinta DKW, al treilea este Horch, iar inelul al patrulea si ultimul reprezinta Wanderer. Din cauza asemanarii cu inele olimpice Comitetul Olimpic International a dat in judecata Audi in Rochester. S-a constatat ca cele patru cercuri din logo-ul Audi nu au nimic de-a face cu cele cinci inele olimpice, deoarece acestea "reprezinta cele cinci parti ale lumii".

Ca parte a celebrarii centenarului Audi in 2009, compania a actualizat logo-ul, modificand fontul Audi Tip pentru a fi aliniat la stanga , si prin modificarea umbririi pentru inele care se suprapun.

Modele consacrate : Audi A1, Audi A3, Audi A4, Audi A5, Audi A6, Audi A6 allroad quattro, Audi A7, Audi A8, Audi TT, Audi R8 road car, Audi Q5, Audi Q7, Audi TTS, Audi S3, Audi S4, Audi S5, Audi S8, Audi TT RS, Audi R S4, Audi R S5, Audi R S6.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Audi, la Allianz Direct?