BMW

bmwBayerische Motoren Werke AG (BMW), (in engleza: Bavarian Motor Works) este o companie fondata in 1916 ce produce automobile germane, motociclete si motoare. De asemenea, detine si produce brandul MINI, si este societatea-mama a Rolls-Royce Motor Cars. BMW produce motociclete sub BMW Motorrad si brandul Husqvarna. BMW este cunoscut pentru performantele sale si vehiculele de lux.

Logo-ul BMW sau medalionul format din circulare albastru si alb este interpretat de BMW ca miscarea unei elice, pentru a semnifica lamele albe taind cerul albastru - o interpretare pe care BMW a adoptat-o pentru comoditate in 1929, dupa doisprezece ani dupa ce medalionul a fost creat. Emblema a evoluat de la logo-ul circular al companiei Rapp Motorenwerke, de la care compania BMW a crescut, combinand-ul cu culorile alb si albastru ale drapelului bavarez, inversate pentru a produce un medalion BMW. Cu toate acestea, originea logo-ului fiind bazat pe deplasarea unei elice, este in litigiu, in conformitate cu un articol recent publicat de New York Times, citand "La Muzeul BMW din Munchen, Anne Schmidt-Possiwal, a explicat ca albastru si alb din logo-ul companiei nu reprezinta o elice de filare, dar a fost menit sa arate culorile din statul liber Bavaria."

Modele consacrate: BMW seria , BMW seria 3, BMW seria 5, BMW seria 5 GT, BMW seria 6, BMW seria 7, BMW X1, BMW X3, BMW X5, BMW X6, BMW Z4, BMW Z8, BMW Mini.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru BMW, la Allianz Direct?