Chrysler

chryslerIn anul 1924, la Hotelul  Commodore din New York, publicul a vazut primul vehicul cu numele Chrysler – Chrysler Six. Pentru Walter P. Chrysler acesta a fost, cel mai mandru moment din viata lui, episode ce a dezvaluit atat abilitatea sa tehnica, cat si priceperea sa in materie de marketing. Se spune ca, de fapt, Chrysler a vrut ca vehiculul sau sa participe la Automobile Show din New York, dar, intrucat masina nu era inca in productie, organizatorii i-au refuzat participarea. Solutia lui Chrysler a fost sa parcheze masina in vestibulul Hotelului Commodore, pe unde treceau in fiecare zi numerosi investitori si expozanti. În cele din urma, strategia sa a dat roade cand un bancher de la Chase Securities a scris un titlu de creanta in valoare de 5 milioane de dolari catre Maxwell Motor Corp. (compania al carei presedinte era Walter Chrysler), cu obligatia de a finanta planurile de viitor.

Un an mai tarziu, Chrysler a achizitionat compania al carei presedinte era si a infiintat Chrysler Corporation la 6 iunie 1925. Prosperitatea Chrysler Corporation a continuat in intreg deceniul printr-o serie de lansari pline de succes de autovehicule, inclusiv modelul Imperial 80 din anul 1927. Imperial 80 nu numai ca a fost prima decapotabila adevarata a corporatiei Chrysler, dar a fost si primul automobil Chrysler care putea fi descris printr-o campanie "color ad".

Modele consacrate: Chrysler 300C, Chrysler 300 Touring, Chrysler Crossfire, Chrysler Grand Voyageur, Chrysler Neon, Chrysler Cruiser, Chrysler Sebring, Chrysler Viper, Chrysler Voyager, Chrysler Jeep Cherokee.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Chrysler, la Allianz Direct?