Citroen

citroenCitroen este unul din cei mai importanti producatori de automobile din Franta, facand parte din grupul PSA Peugeot Citroen. Fondata in 1919 de catre Andre Citroen, Citroen este primul producator din lume de automobile in serie care nu este de origine americana si pionieriul conceptului modern de a crea o retea de distributie si servicii care faciliteaza achizitia si intretinerea automobilului.

Prin producerea primului model cu sasiu complet din otel din lume, prin introducerea pentru prima oara a unui motor diesel pe o masina de pasageri si uimind lumea in 1934 cu Traction Avant, prima masina de serie cu tractiune fata, apoi cu revolutionarul Citroen DS, aleasa cea mai frumoasa masina din istoria automobilului, Citroen a catigat o reputatie pentru inovatie si tehnica revolutionara, care se reflecta in sloganul companiei "Creative Technologie". Marca Citroen a sarbatorit in 2009 cea de-a 90-a aniversare.

Modele consacrate: Citroen Berlingo, Citroen C1, Citroen C2, Citroen C3, Citroen C4, Citroen C5, Citroen C6, Citroen C8, Citroen Xsara, Citroen Nemo, Citroen Xantia, Citroen Crosser, Citroen Tourer, Citroen Jumper.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Citroen, la Allianz Direct?