Fiat

fiatFiat SpA, un acronim pentru Fabrica Italiana Automobili Torino, este un constructor de automobile italian, grup cu sediul la Torino, in regiunea Piemont. Fiat a fost fondata in 1899 de un grup de investitori, inclusiv Giovanni Agnelli. Fiat a produs, de asemenea, vehicule de cale ferata, tancuri si avioane. Incepand din 2009, Fiat este producatorul auto cu numarul 6 din lume, precum si cel mai mare producator auto din Italia.

Bazele Fiat sunt construite in intreaga lume, cel mai mare numar de produse in afara Italiei fiind construit in Brazilia, unde sunt cele mai bune vanzari. Ea are de asemenea, fabrici in Argentina si Polonia. Fiat are o istorie lunga de acordare a licentelor produselor sale catre alte tari. Operatiuni comune de risc se gasesc in Italia, Franta, Turcia, India, China, Serbia si Rusia.

FIAT a traversat criza inceputului anilor '90 intarindu-si prezenta pe pietele internationale, asigurandu-si peste 60% din venituri din afara Italiei. Pentru a mentine ritmul cu concurenta acerba din domeniu, FIAT a acordat atentie sporita noilor piete. Odata cu lansarea lui Fiat Bravo la inceputul lui 2007, Fiat a intrat in posesia unui nou logo, ce subliniaza principale sale valori: frumusetea si substanta.

Modele consacrate: Fiat 500, Fiat Panda, Fiat Punto Classic, Fiat Grande Punto, Fiat Albea, Fiat Bravo, Fiat Linea, Fiat Croma, Fiat Sedici, Fiat Doblo Panorama.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Fiat, la Allianz Direct?