Honda

HondaHonda Motor Company este o corporatie multinationala cu sediul in Japonia, ce produce automobile si motociclete, camioane, scutere, roboti, avioane cu reactie si motoare pentru aceste avioane, ATVuri, barci cu motor si motoare pentru ambarcatiuni, generatoare de electricitate, utilaje pentru ingrijirea gazonului si a gradinii, etc. Linia de automobile de lux produse de Honda este denumita Acura in America de Nord, Hondura in Honduras si Hongda in China.

Compania este al cincilea producator mondial de automobile din lume si primul producator mondial de motoare, peste 14 milioane de motoare cu combustie interna anuala. Honda este al doilea producator japonez de automobile, dupa Toyota. In ciuda preturilor mari la carburant si a economiei SUA slabite, Honda a raportat o crestere a vanzarilor cu 1% in luna iunie 2008, in timp ce marii sai rivali, incluzand primii trei producatori americani (General Motors, Honda si Chrysler) si Toyota au inregistrat pierderi de peste zece procente. Analistii atribuie acest rezultat contributiei a doi factori: gama Honda consta in principal in masini de dimensiune mica (de la subcompacta la medie) cu consumuri economice si in al doilea rand, in ultimii zece ani fabricile Honda au fost proiectate sa fie flexibile, astfel incat pot fi oricand reconfigurate pentru producerea acelui model de automobil cerut de catre piata.

Modele consacrate: Honda Accord, Honda Civic, Honda Fit, Honda Clarity, Honda Insight, Honda Pilot, Honda Element, Honda Crosstour, Honda Odyssey, Honda CR-V.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Honda, la Allianz Direct?