Hyundai

hyundai Spre deosebire de ceilalti producatori de autovehicule, istoria companiei Hyundai este una destul de scurta, de doar 37 de ani. Cu toate acestea, compania a adus o nota distincta in mediul de afaceri international prin ambitia si perseverenta de a deveni una dintre cele mai importante companii de automobile din lume.

In decembrie 1967, Compania de Inginerie si Constructii Hyundai, cel mai important pilon al Grupului Hyundai, a luat decizia de a intra pe piata automobilelor, punand bazele Companiei Hyundai Motor. Cu peste 175 de distribuitori in mai mult de 160 de tari si cu o productie anuala de peste 3.3 milioane de unitati, Hyundai-Kia Motor Company este cel de-al 7-lea producator mondial de autovehicule, stabilindu-si pentru urmatorii doi ani un target foarte indraznet: locul 5 in lume ca volum al vanzarilor.

In Romania, Compania Hyundai Motor este prezenta din anul 1994 prin distribuitorul unic Hyundai Auto Romania. Compania face parte din grupul Tiriac, una dintre cele mai mari si mai puternice companii romanesti, avand o cifra de afaceri anuala de peste 400 de milioane de euro.

Modele consacrate: Hyundai Accent, Hyundai Coupe, Hyundai Getz, Hyundai Grandeur, Hyundai Elantra, Hyundai i20, Hyundai i40, Hyundai Sonata, Hyundai Santa Fe, Hyundai Tucson, Hyundai Veracruz, Hyundai Verna.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Hyundai, la Allianz Direct?