Mazda

mazdaIstoria Mazda incepe in urma cu 90 de ani, in 1920, cand Jujiro Matsuda infiinteaza Toyo Cork Kogyo. 11 ani mai tarziu, primul vehicul Mazda iesea de pe linia de asamblare, iar in 1960 compania lansa R360 Coupe, primul automobil produs de constructor.

Evolutia Mazda include modele care au influentat semnificativ industria auto, de la 110S Cosmo Sport, primul autovehicul al companiei echipat cu motorul rotativ, pan la Mazda RX-7, precursorul RX-8 si cel mai popular model din toate timpurile echipat cu un motor rotativ. Un model reprezentativ pentru compania nipona este roadster-ul MX-5, cel mai bine vandut din istorie, un autovehicul care integreaza atributele unui roadster clasic.

Anii 1990 au marcat primii pasi ai Mazda in domeniul utilizarii hidrogenului drept combustibil pentru un motor rotativ, rezultatul fiind modele precum RX-8 Hidrogen RE si Mazda5 Hidrogen RE Hibrid care sunt disponibile in acest moment pe piete din Europa si Japonia. La sfaritul anilor 1990 Mazda a pus bazele unui deceniu de succese, o dat cu dezvoltarea unui nou mesaj de brand "Zoom-Zoom". Totodat, a fost dezvoltat o nou generatie de automobile, primul dintre ele fiind modelul de clasa medie Mazda6 in 2002. Mazda continua sa construiasca masini care depesc asteptrile publicului, cum este Mazda2, a declarat "Maina anului in lume in 2008".

Preocuparea companiei pentru mediul inconjurtor a fost clar afirmata incepand cu 2007, compania lansand conceptul "Sustainable Zoom-Zoom" care sta la baza unei serii de elemente destinate reducerii consumului si emisiilor autovehiculelor Mazda. Dintre acestea se remarca strategia de reducere a greuttii, toate modelele nou lansate de Mazda fiind mai uoare decat versiunile anterioare, sistemul i-STOP care permite oprirea si repornirea automata a motorului in trafic si o revolutie a materialelor prin catalizatorul Single Nano-Technology si un nou filtru de particule.

Modele consacrate: Mazda 3, Mazda 5, Mazda 6, Mazda 2, Mazda RX-8, Mazda Tribute, Mazda CX-7, Mazda MX-5 si Mazda BT-50.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Mazda, la Allianz Direct?