Nissan

NissanNissan este unul dintre veteranii productiei de automobile, ocupand in prezent locul cinci in lume.  Avind uzine in 20 de tari de pe toate continentele, compania vinde anual circa 3 milioane de masini in peste 170 de tari. 

Productia a inceput in 1914 cu marca DAT - abreviere de la initialele celor trei fondatori, totodata acest cuvint inseamna in japoneza "ager, viu".

Mai tarziu denumirea s-a transformat in Datsun (fiul lui Dat).

Nissan a fost fondata in 1933 de doua companii, "Nipon Sangio" si "Tobate Imono", in scopul producerii si comercializarii automobilelor "Datsun". "Ni" era de la Nipon (Japonia), iar "San" de la "Sangio" (industrie). In 1950 a inceput productia de automobile pentru piata externa. In 1960 a fost creata in SUA "Nissan Motor Corporation", in 1966 in Mexic s-a deschis prima uzina "Nissan" din afara granitelor japoneze, iar in 1980 au aparut intreprinderi in Europa si SUA.

Mult timp insa automobilele de export au continuat sa poarte denumirea "Datsun", pina cind a fost inclocuita cu NISSAN in 1980. Cercul rosu de pe emblema simbolizeaza soarele-rasare si sinceritatea, iar dreptunghiul albastru inseamna cerul. Luat in ansamblu, afirma compania, el exprima deviza "Sinceritatea este cheia succesului".

Modele consacrate: Nissan Micra, Nissan Note, Nissan Tiida, Nissan 370Z, Nissan 300 PickUp, Nissan Qashqai, Nissan Murano.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Nissan, la Allianz Direct?