Porsche

porscheIstoria familiei Porsche s-a conturat de-a lungul anilor in jurul personalittii lui Ferdinand Porsche. Nascut in 1875 in Boemia, Ferdinand a inventat celebra Volkswagen Beetle (Broscuta) dupa o tinerete marcata de numeroase inventii, printre care si primul automobil cu transmisie integral ce avea cate un motor dispus la fiecare butuc de roata.

Ferdinand Porsche a fondat in 1931 compania independenta de automobile sportive, actuala "Dr. Ing. h.c.Ferdinand Porsche" AG, pentru ca dupa razboi copiii si, Ferdinand "Ferry" si Louise (castorita cu dr. Anton Piech) sa puna bazele viitoarei companii de distributie Porsche Holding in Austria.

Generatiile urmatoare aveau sa isi puna si ele amprenta asupra traditiei Porsche. In timp ce Ferdinand Alexander Porsche se remarca prin crearea celebrului model Porsche 911- asemanarile de design cu "Broscuta" sunt evidente mai ales la partea frontala si la faruri - fiul Louisei, Ferdinand Piech va deveni unul dintre cei mai apreciati manageri ai industriei auto mondiale. Perioada in care acesta a condus Volkswagen AG este considerata ca fiind una dintre cele mai prolifice din istoria concernului german.

Logou-l Porsche a fost bazat pe stema "oamenilor Liberi din statul Wurttemberg" a vechii Germanii, care a avut drept capital orasul Stuttgart si care a devenit parte din Baden-Wurttemberg dupa politica de consolidare a Germaniei de Vest din 1949.

Modele consacrate: Porsche 911, Porsche Boxster, Porsche Cayenne, Porsche Cayman, Porsche Panamera.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Porsche, la Allianz Direct?