Renault

renaultCorporatia Renault a fost fondata in anul 1898 de cei trei frati Renault: Louis, Marcel si Fernand, dar si prin contributia prietenilor lui Louis: Thomas Evert si Julian Wyer. Louis a fost cel care a avut ideea de a proiecta si construi cateva modele inainte de a-i coopta in echipa si pe fratii lui, renuntand sa mai lucreze la afacerea cu textile a parintilor lor.

Primul autoturism Renault a fost vandut unui prieten de-al tatalui celor trei, dar nu inainte ca Louis sa testeze autoturismul. Clientul a fost impresionat de modul in care micul autoturism se comporta pe drum. Cei trei frati sesizeaza ca singura modalitate de promovare pentru produsele lor o reprezinta competitiile automobilistice, astfel Renault a avut parte de succes inca din prima cursa, ceea ce a condus la expansiunea companiei. Louis si Marcel au participat la curse automobilistice ca Paris-Trouville, Paris- Rambouillet si Paris-Ostende, cu automobile produse de ei, dar in 1903 in timpul cursei Paris-Madrid, Marcel, care avea 31 de ani, a decedat in urma unui accident.

Renault dispune de numeroase studii in materie de accidentologie si biomecanica, experienta capatata in cei peste 50 de ani, ajungand astazi la o performanta inca neegalata: Renault este constructorul cu cele mai multe modele - opt la numar - care au obtinut maximul de 5 stele la crash-testele EuroNCAP.

Grija pentru siguranta pasagerilor se manifesta inca din anul 1951, cand a fost construit Centrul Tehnic Lardy in apropierea Parisului, care avea menirea de a testa vehiculele atat ca functionare cat si in cazul unui impact. In decursul anilor, tehnica si modul de testare au evoluat sporind eficienta testelor de impact. In acest interval, inginerii Renault au realizat numeroase masuratori, au efectuat teste virtuale de impact folosindu-se tehnica digitala pentru extinderea domeniilor de cercetare. Rezultatele obtinute sunt analizate de Laboratory of Accident Research (sau LAB) care le utilizeaza pentru conceperea unor noi sisteme de siguranta sau pentru perfectionarea celor deja existente.

In anul 2000 Renault a lansat Programul international "Safety for All" ("Siguranta pentru toti"); acest program s-a adresat unui numar de peste opt milioane de copii din cele 21 de tari in care s-a realizat programul. In momentul de fata Renault ocupa pozitia de lider in siguranta auto, producand de mai bine de 9 ani vehicule cu un grad ridicat de siguranta activa si pasiva.

Modele consacrate: Renault Clio, Renault Megane, Renault Scenic, Renault Twingo, Renault Kangoo, Renault Trafic, Renault Dacia Logan, Renault Fluence, Renault Grand Scenic, Renault Laguna, Renault Espace, Renault Koleos, Renault Sandero.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Renault, la Allianz Direct?