Skoda

skodaSkoda este un productor ceh de 27 iunie 1925, cand concernul Skoda a cumparat productorul de automobile Laurin Klement in Mlada Boleslav.  De pe data de 16 aprilie 1991 Skoda apartine concernului Volkswagen.
 In 1905 Vaclav Laurin si Vaclav Klement au construit primul lor automobil, Voiturette, fiind primul model ce a inglobat maiestria si talentul cehilor. Traditia a fost continuata timp de mai bine de un secol - mostenirea fondatorilor companiei fiind reprezentata astazi de masinile Skoda ce ruleaza pe toate drumurile lumii.

Skoda este o marca de automobile cu o dezvoltare dinamica, ce se prezinta pe piata europeana si mondiala prin automobilele sale sigure si confortabile, de cea mai inalta calitate si cu un excelent raport pret-performanta. Astfel, automobilele Skoda se exporta astazi in peste 70 de tari, iar anual se produc in total peste 600.000 de autovehicule. Prin cuprinderea in concernul VW in anul 1991 a avut loc un transfer de tehnologie (know-how) concretizat prin investitii considerabile. Prin aceasta, Skoda a putut sa obtina hotaratoare progrese tehnice si astazi leaga valorile traditionale si functionalitatea creativa cu un design de succes. Competenta tehnica, munca de creatie si productia orientata spre cererile pietii, dar si o tehnologie de fabricatie matura se reflecta in calitatea excelenta a automobilelor Skoda care incearca sa isi indeplineasca obiectivele in mod creativ si sa ramana in avangarda, indeplinind in mod activ cele mai exigente dorinte ale clientilor.

Modele consacrate: Skoda Felicia, Skoda Fabia, Skoda Octavia, Skoda Superb, Skoda Roomster, Skoda Yeti.

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Skoda, la Allianz Direct?