Volkswagen

volkswagenCand in 1937 compania numita "Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH" a fost infiintata, nimeni nu se gandea ca intr-o zi urma sa devina cea mai mare constructoare de masini din Europa. Pe data de 28 May 1937 compania "Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH" a fost infiintata. La putin timp aceasta isi schimba numele in "Volkswagenwerk GmbH", pe data de 16 Septembrie 1938. La inceputul anului 1938, in orasul de astazi Wolfsburg, au inceput lucrarile la construirea fabricii de masini proiectate de Ferdinand Porsche. 8 Martie 1950: o noua masina intra in productie, marind astfel orizontul companiei.Volkswagen Bus, cunoscut sub numele celebru in acea vreme - VW Bully, a marit semnificativ cererile de productie datorita capacitatii sale multifunctionale. In 1956 compania se vede nevoita sa deschida o noua fabrica numai pentru VW Transporter, stabilita la Hanovra punand in acelasi timp bazele brandului "Volkswagen Commercial Vehicles"

Muncitorii si conducerea companiei au sarbatorit in 1955 depasirea numarului de productie de 1 milion de masini Beetle. In 1972, Volkswagen sparge recordul de unitati produse: cu peste 15,007,034 unitati ansamblate Beetle-ul invinge legendarul model de la Ford "Tin Lizzy". Un an mai tarziu, Passatul devine primul model al noii generatii de masini Volkswagen care intra in productie - cu directia pe rotile fata si un motor cu 4 cilindri racit cu apa. Noul Passat este construit pe o linie noua de productie, cu componente standardizate folosite pentru mai multe modele Volkswagen.

In Ianuarie 1974 este construit primul Golf si devine in scurt timp un pretendent in ierarhia Volkswagen. In acelasi an este lansat si sportiva "Scirocco" a carei productie a avut loc pana in 1981.
In 1976 primul Golf GTI rula pe linia de productie.Masina cu cel mai puternic motor al momentului a creat o furoare reala pe sosele dand nastere unei legende. Golf 2 este prezent in 1983 cand robotii industriali au aparut pentru prima data intr-o fabrica de productie.

Odata cu lansarea lui Lupo 3L TDI, prima masina care oferea un consum de numai 3 litri la 100 km, in Iulie 1999, Volkswagen scria istoria auto inca o data. In August 2002, la uzina Volkswagen din Slovacia, productia in masa a modelului Touareg apartinand unei clase de lux, este inceputa, ducand Volkswagen intr-un nou segment de piata. In 2003 productia celei de-a cincea generatii de Golf este pornita, aducand masinii un nou dinamism in materie de design si tehnica.

Volkswagen reprezinta "masina poporului", o marca foarte populara in toata Europa. In prezent Volkswagen exceleaza prin cele doua modele de top: Touareg si Phaeton.
Modele consacrate: Wolkswagen Polo, Wolkswagen Golf, Wolkswagen Jetta, Wolkswagen Tiguan, Wolkswagen Tuareg, Wolkswagen Passat, Wolkswagen Sharan, Wolkswagen Phaeton

Cat costa asigurarea CASCO / RCA pentru Volkswagen, la Allianz Direct?