Anglia

Anglia Anglia este cea mai mare si mai populata tara din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Denumirea provine de la Tara Anglilor, referindu-se la angli, un trib germanic din vest. Numele Angliei in limba cornica este Pow Sows, in traducere Tara Saxonilor.

Capitala Angliei este Londra si reprezinta o imbinare intre modern si traditional, turnurile inalte de otel strecurandu-se printre vechile case georgiene si victoriene. Cele mai frumoase locuri din Londra se afla in Orasului Vechi, Turnul Londrei si Catedrala St. Paul, fiind numai cateva. Alte puncte de interes sunt Palatul Buckingham, Palatul Westminster, Turnul Londrei iar simbolul cel mai de pret al Londrei este locuinta si locul de activitate a familiei Windsor situat la capatul celebrei Promenade Mall.

Clima in Anglia e foarte schimbatoare iar ploile pot aparea fara niciun fel de avertizare, de aceea se recomana tinute adecvate vremurilor ploioase.

Cazarea se poate face in hoteluri modeste sau luxoase, in toate preturile fiind destul de mari.

Privitor la gastronomie, aceasta e destul de modesta, insa retaurante cu specifice europene sau asiatce se gasesc la tot pasul.

Moneda Angliei este lira sterlina (GBP)

Cat costa asigurarea de calatorie in Anglia, la Allianz Direct ?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie