Argentina

ArgentinaArgentina este o republica federala din America de Sud. Se invecineaza la nord cu Bolivia si Paraguay; la est cu Brazilia, Uruguay si Oceanul Atlantic; la sud cu Oceanul Atlantic si Chile; la vest cu Chile. Capitala tarii si cel mai mare oras este Buenos Aires un oras cu peste 3 milioane de locuitori.

Limba oficiala este spaniola. Deasemenea se vorbesc italiana si engleza.

In emisfera sudica, anotimpurile sunt inversate, dar clima variaza in functie de latitudine si altitudine. Clima este de tip temperat in cea mai mare parte a tarii, exceptand o zona mica in partea de nord unde este de tip tropical si in Gran Chaco unde este de tip subtropical. In zonele muntoase temperaturile sunt mai scazute. Precipitatiile variaza in functie de regiune,in nord ploile sunt abundente in timp ce in sud climatul este arid. Cea mai mare parte din nord-vestul Argentinei are veri calde si umede si ierni blande si uscate, exceptie facand altitudinile ridicate, unde noptile sunt mereu reci si deseori chiar geroase. Patagonia Argentiniana are verile blande in jumatatea nordica si racoroase in cea sudica, fiind friguroasa iarna.

In meniurile argentiniene gasim feluri de mancare cu carne de vanat, cum ar fi de caprioara sau cerb, mistret, strut  si guanaco.

Moneda argentiniana este peso argentinian.

Cat costa asigurarea de calatorie in Argentina, la Allianz Direct ?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie