Brazilia

BraziliaBrazilia, oficial Republica Federativa a Braziliei , este o republica federativa formata din 27 de unitati federative — Districtul Federal si 26 de state. Tara este impartita administrativ in 5.564 de municipii. Brazilia se invecineaza cu Venezuela, Guyana, Surinam si Guyana Franceza la nord, cu statul columbian la nord-vest, cu Peru si Bolivia la vest, cu Paraguay si Argentina la sud-vest si cu Uruguay la sud. Dintre tarile Americii de Sud, doar Chile si Ecuador nu au frontiera comuna cu aceasta tara. La nord-est, est si sud-est, Brazilia are iesire la Oceanul Atlantic. De asemenea, in larg, departe de coasta, tara poseda si cateva arhipelaguri, cum ar fi Fernando de Noronha.

Brazilia este unica tara americana in care limba oficiala este portugheza.

Clima Braziliei este foarte umeda, avand caracteristici diverse, spre exemplu este umed-calduroasa ecuatoriala in tinuturile septentrionale, umed-subtropicala in regiunea sudica si São Paulo sau umed-calduroasa tropicala intr-o fasie ingusta a litoralului, intre orasele Rio de Janeiro si São Paulo. Clima arida si semi-arida este limitata la regiunea Nord-Est.

Desi clima braziliana este foarte variata, ea ramane relativ stabila, iar catastrofele meteorologice au loc cu o frecventa relativ redusa. Totusi, marele ciclon Catarina a cauzat in anul 2004 pierderi semnificative in regiuni din Rio Grande do Sul si Santa Catarina.

Cea mai inalta temperatura inregistrata in Brazilia a fost de 44,7°C in Bom Jesus, in Piauí, la data de 21 noiembrie 2005. La extrema cealalta, cea mai scazuta temperatura a fost de –17,8°C in Urubici, Santa Catarina, inregistrata la data de 29 iunie 1996.

Capitala Braziliei este Brasilia iar moneda este realul brazilian (BLR).
 

Cat costa asigurarea de calatorie in Brazilia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie