Bulgaria

Bulgaria Bulgaria  este o tara europeana situata in Peninsula Balcanica. Se invecineaza cu Romania la nord (in cea mai mare parte de-a lungul Dunarii), Serbia si Republica Macedonia la vest si Grecia si Turcia la sud. La est, teritoriul tarii este delimitat de Marea Neagra.

Din punct de vedere geografic si al climei, Bulgaria prezinta o diversitate notabila, cu peisaje variind de la varfurile alpine acoperite cu zapada, in Rila, Pirin si Muntii Balcani, la vremea temperata si insorita de pe coasta Marii Negre, la Campia Danubiana tipic continentala (antica Moesie), in nord, pana la puternica influenta mediteraneana pe vaile macedoniene si zonele joase din sudul Traciei.

Bulgaria are o clima temperata, cu ierni reci (cu multe precipitatii) si veri calde si uscate, precum si cu o influenta mediteraneana de-a lungul coastei Marii Negre. Efectul de bariera a Muntilor Balcani influenteaza clima de-a lungul tarii : nordul Bulgariei este ceva mai racoros si ploios decat regiunile sudice. Precipitatiile medii din Bulgaria sunt de aproximativ 630 mm pe an. Cela mai aride regiuni sunt Dobrogea si partea nordica de coasta, in timp ce partile cele mai inalte ale muntilor Rila si Stara Planina prezinta cele mai mari cantitati de precipitatii. In timpul verii, temperaturile din sudul Bulgariei depasesc de obicei 40 de grade, dar raman mai scazute pe coasta. Cea mai mare temperatura de pana acum a fost 46,7 grade Celsius, inregistrata langa Plovdiv.

Capitala Bulgariei este Sofia iar moneda este leva bulgareasca (BGN).
 

Cat costa asigurarea de calatorie in Bulgaria, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie