Chile

Chile Chile este o republica situata in America de Sud (America Latina), avand granite comune cu Peru la nord, Bolivia la nord-est si cu Argentina la sud. Capitala statului se afla la Santiago.

Lungimea tarii de la nord la sud este factorul principal care contribuie la existenta multor zone climatice. Muntii Anzi influenteaza masele de aer venite dinspre Argentina dar si cele dinspre Oceanul Pacific. In nordul tarii clima este de desert cu putine ploi, iar temperaturile medii anuale sunt de 20° C. In interiorul tarii temperaturile prezinta oscilatii majore dar fara umiditate ceea ce a permis amplasarea unor observatoare astronomice. In zonele muntoase temperaturile scad, tot aici gasindu-se stepa chiliana. De la Valea Aconcagua in sud, este prezent un climat asemanator celui mediteraneean.

Munti si lacuri, deserturi si paduri, plaje si sloiuri de gheata.Chile le are pe toate. De la Anzii acoperiti cu zapada pana la Oceanul Pacific care uda tarmurile "occidentale" Chile de-abia acopera o lungime de 160 km (100 mile). De la desertul Atacama, care margineste Peru si Bolivia in nord, pana la fiordurile si ghetarii din Tara de Foc in sud, Chile stapaneste nu mai putin de 4.300 km (2.700 mile) din coasta pacifica a Americii de Sud.

Santiago se mandreste cu o oaza verde alcatuita din podgorii de vita de vie, livezi si ferme, intre pustiul bogat in minereuri din nord si regiunea salbatica din sud plina de lacuri superbe. Aceasta este cea mai importanta vale, fertila si temerata, locul unde traiesc mai mult de o treime din populatia chiliana si amplasarea nu numai a capitalei dar si a portului din Santiago in Vaalpara'so si a celei mai populare statiuni a tarii, Via del Mar.

Chile are patru anotimpuri cu veri calduroase si ierni reci si ploioase. In Santiago de Chile temperatura medie este de 20 °C. Sudul tarii dispune de un climat umed, in zona insulara clima este foarte rece datorita oceanului, iar in Insula Pastelui clima este subtropicala cu precipitatii pe tot parcursul anului.
 Moneda este peso chilian.

Cat costa asigurarea de calatorie in Chile, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie