Danemarca

Danemarca Danemarca este din punct de vedere geografic cea mai mica si cea mai sudica tara a Europei de Nord, si de asemenea cea mai veche. Este situata la nord de Germania (singurul vecin terestru), la sud-vest de Suedia, si la sud de Norvegia. Danemarca se afla la limita dintre Marea Baltica si Marea Nordului, si e formata dintr-o peninsula numita Iutlanda legata de Germania de nord, insulele Funen,  Zealand, Bornholm si numeroase insule mai mici, cunoscute sub numele de Arhipelagul Danez. Danemarca este o monarhie constitutionala si face parte din Uniunea Europeana. Groenlanda si Insulele Faroe sunt teritorii daneze autonome.

Danemarca este constituita din peninsula Iutlanda si 443 insule care au primit nume. Dintre acestea, 76 nu sunt locuite. Parcul Tivoli, Forhistorisk Museum Moesgard - o institutie culturala, ce detine artefacte preistorice si ramasitele faimosului Om din Grauballe vechi de peste 2000 de ani, Odense, sunt doar acteva dintre atractiile turistice.

Bucataria daneza se bazeaza pe ingrediente simple precum carnea, pestele, cartoful si cerealele, fara combinatii iesite din comun. Cele mai populare mancaruri traditionale sunt vandgred, terci din cereale cu apa, bleflask, din carne de porc si mere prajite in grasime si klipfisk, cod deshidratat.

Capitala Danemarcei este Copenhaga si moneda este coroana daneza (DKK).

Cat costa asigurarea de calatorie in Danemarca, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie