Elvetia

Elvetia Elvetia este un mic stat federal in Europa Centrala, fara iesire la mare. Are granita cu Germania, Franta, Italia, Austria si Liechtenstein. Tara are o lunga traditie in neutralitatea politica si militara, motiv pentru care este sediul multor organizatii internationale.

Peisajul elvetian caracteristic este legat de un lant muntos inalt situat in zona central-sudica a tarii. Intre varfurile inalte ale Alpilor Elvetieni, Varful Dufour, care atinge 4.634 metri peste nivelul marii, este cel mai inalt. Pe muntele Dufour se gasesc numeroase vai glaciare. De aici izvorasc cateva dintre fluviile principale ale Europei, precum Rin, Rhon, Inn, Aare sau Ticino, care se leaga de cateva lacuri alpine precum Lacul Geneva, Lacul Zürich, Lacul Neuchatel si Lacul Constanta. Singurul parc national al Elvetiei este „Parcul National Elvetian” care a fost creat in 1914 in partea de sud-est a tarii. Partea de nord a Elvetiei, cea mai populata si cea mai deschisa, are insa multi munti de inaltime medie. Clima elvetiana este temperata, dar poate varia mult, in functie de regiune, de la clima aspra pe culmile muntoase pana la clima placuta, mediteraneana, in partea de sud.

Elvetia are patru limbi oficiale: germana, italiana, franceza si retoromana. Engleza este inteleasa de majoritatea locuitorilor.

Muzeul de Arta, Palatul Natiunilor, Lucerna, Gradina Ghetarilor( Gletschergarten), sunt cateva atractii ale tarii.

Capitala Elvetiei este Berna iar moneda este francul elvetian (CHF).

Cat costa asigurarea de calatorie in Elvetia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie