Franta

Franta Marginita la nord de Canalul Englezesc, la nord-est de Belgia si Luxembourg, la est de Germania, Elvetia si Italia, la sud de Marea Mediterana, la sud-est de Spania si Andorra, iar la vest de Oceanul Atlantic, Franta este cea mai mare tara a Europei.

Acest tinut ofera o mare varietate de peisaje, de la vaile Loirei, Ronului si Dordogne-ului la tinutul lin al Normandiei, de la coasta Atlanticului la Alpi si Pirinei. Cel mai reprezentativ simbol al Parisului si chiar al Frantei este Turnul Eiffel.

Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, Orasul Lyon, Opera Nationala, Strasbourg - sediul Consiliului Europei, sunt atractii turistice in Franta.

In nord este temperata, in nord-est are specific continental, cu veri mai calduroase si ierni mai reci. Pe coasta de vest se face simtita influenta Atlanticului, unde vremea este temperata si relativ blanda, cu ploi tot timpul anului. Verile pot fi foarte fierbinti si insorite. In Provence si pe Riviera clima este mediteraneeana. In Alpi vremea este schimbatoare. Vanturi puternice, ca Mistralul, se pot starni tot timpul anului.

Fiecare provincie a Frantei are o bucatarie distincta: in nord-vestul Frantei se folosesc untul, crème fraiche (un tip de smantana specifica) si merele; in Provençe (sud-est), uleiul de masline, condimentele si rosiile; in sud-vest grasime de rata, foie gras (pateu de ficat de gasca) si ciuperci porcini (cèpes); in nord-est se simte influenta germana si se foloseste slanina, carnatii, berea si sauerkraut.

Capitala Frantei este Paris si moneda oficiala este EUR.
 

Cat costa asigurarea de calatorie in Franta, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie