Grecia

Grecia Grecia este o tara din sud-estul Europei situata in Peninsula Balcanica la sud de Bulgaria si la vest de Turcia. Litoralul se intinde pe o distanta de 13.676 km la Marile Egee, Ionica si Mediterana. 

Grecia este formata din 13 provincii, care sunt impartite la randul lor in 51 de prefecturi si o regiune autonoma Muntele Athos. Grecia este formata dintr-o parte continentala cu numeroase golfuri si peninsule si o parte insulara (aproximativ 3 000 de insule).

Unul dintre cele mai atractive obiective din Grecia, complexul monahal de la Meteora ofera privelisti nemaivazute. Salonic este al doilea oras ca marime din Grecia. Insula Rodos este cea mai mare insula din Arhipelagul Dodecaneselor. Creta cu plajele si stancile sale salbatice, este probabil cea mai frumoasa insula a Greciei si cea de-a cincea ca marime din Europa. 

Bucataria greceasca are patru filoane, compuse din: ingrediente proaspete, folosirea cu iscusinta a condimentelor si a plantelor – culese din munti si sate, extraordinarul ulei de masline si simplitatea mancarurilor. Souvlaki, tzatziki sau musaca sunt cateva mancaruri traditionale.

Capitala Greciei este Atena, limba oficiala este greaca, iar cele mai importante limbi ale minoritatilor sunt: albaneza, aromana ,bulgara, macedoneana si turca.
 

Cat costa asigurarea de calatorie in Grecia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie