India

India India este o tara din sudul Asiei ce are o zona de coasta cu o lungime de 7000 de km si granite cu Pakistan la vest, Nepal, Republica Populara Chineza si Bhutan la nord-est, si Banglades si Myanmar la est. In Oceanul Indian, ea este adiacenta cu natiunile insulare Sri Lanka, Maldive si Indonezia.

In India va intampina Himalaya cea acoperita de zapezi vesnice, padurile Kashmirului, campiile fertile ale Punjabului, desertul Thar, vastul platou de granit Deccan.  Arta si arhitectura sunt la fel de bogate ca istoria tumultuoasa a tinutului: giganticul "gopuram" in sud, in stil pur hindus, templele orasului sfant Varanasi de pe malul Gangelui, sculpturile erotice de la Khajuraho, splendidele fortarete de marmura si mausoleurile imparatilor Mughal si ale maharajahilor din Delhi si Agra, palatele din piatra de la Rajasthan, dintre care astazi multe au fost transformate in luxoase hoteluri, grandioasele cladiri guvernamentale si statiile de tren de la New Delhi, construite de stapanirea britanica.

Cel mai indicat sezon pentru excursii este din octombrie pana in martie. Caldura este sufocanta in martie (35-40 grade C), iar vara este anotimpul musonic. Toamna si iarna temperatura este, totusi, 25-30 grade C, iar noaptea poate cobori pana la 9 grade C. Ploile sunt rare tot timpul anului.

Diversitatea mirodeniilor si parfumurilor existente in India fac din bucataria acestei tari una extrem de savuroasa. Indienii folosesc aproximativ 20 de condimente diferite, printre care cele mai cunoscute sunt piperul, sofranul, ghimbirul, menta, coriandrul, rododendronul, chimenul si nucsoara.

Desi nu toti locuitorii sunt vegetarieni aici se prepara mult mai multa mancare vegetariana dacat in Europa, mai ales in partea sudica.

Capitala este New Delhi, limba oficiala este limba hindi, limba engleza si alte 21 de limbi iar moneda nationala este rupia indiana.

Cat costa asigurarea de calatorie in Croatia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie