Israel

Israel Statul Israel ce provine din ebraica Eret Israel, e situat in Orientul Mijlociu, pe coasta estica a Marii Mediterane. Acesta are granite cu Liba, Siria, Iordania, Egipt si are iesire la Marea Mediterana, Marea Moarta si Golful Aqaba.

Turismul este centrat pe vizitarea monumentelor istorice, a teritoriilor biblice si indeosebi a „orasului sfant” Ierusalim. Cele mai cunoscute atractii turistice din tara sunt: Gradinile suspendate din Haifa, Cetatea Ierusalimului, Biserica Sfantului Mormant, Stalpul Biciuirii, Altarul pe Piatra a Sfantului Mormant. Cele mai importante orase din Israel sunt: Ierusalimul, Tel-Aviv si Haifa.

Clima Israelului, de la temperat, la tropical, se caracterizeaza prin foarte mult soare. Predomina doua sezoane principale: o perioada de iarna ploioasa, din noiembrie, pana in mai si o vara calda, care dureaza urmatoarele sase luni. Precipitatiile sunt relativ abundente in nord si in centrul tarii, cu mult mai putine in nordul Podisului Neghev si practic nesemnificative, in regiunea din sud. Conditiile regionale variaza considerabil de la veri umede si ierni dulci, pe coasta; la veri uscate si ierni moderat reci in regiunile muntoase; la veri uscate si calde si ierni placute in Valea Iordanului; si la conditii semi-desertice de-a lungul intregului an in Neghev. Diferentele de temperatura pot fi marcante: caderi de zapada ocazionale in regiunile muntoase si perioade de canicula cu vanturi uscate si calde, mai ales primavara si toamna.

Capital Israelului este Ierusalim, limbile oficiale sunt ebraica si araba iar moneda este shekelul nou.
 

Cat costa asigurarea de calatorie in Israel, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie