Italia

Italia este situata in sudul continentului Europa si este formata dintr-o peninsula in forma de cizma si doua insule: Sardinia si Sicilia. Se invecineaza la nord cu Austria si Elvetia, la nord-vest cu Franta si la nord-est cu Slovenia. Italia inconjoara doua enclave San Marino si Vatican si are o enclava pe teritoriul Elvetiei numit Campione Italia.

Colosseumul, Vaticanul, Fantana di Trevi, Panteonul, Napoli, Venetia, Florenta, Riviera sunt puncte turistice extreme de vizitate.

Vara este foarte calda, in special in sud. Primavara si toamna sunt blande cu vreme frumoasa si insorita, Iarna in sud este mai sucata si mai calda decat in zonele de nord si centrale. Regiunile de munte sunt mai reci si prezinta caderi masive de zapada in cursul iernii.

Italia poseda o bucatarie cu vechi traditii culinare, caracterizata prin folosirea pastelor fainoase. Un loc important il ocupa si produsele lactate, iar carnea preferata este cea de miel. Se consuma peste si alte marunte vietati marine (pesti, midii, crabi, homari). Frutti di mare este denumirea mancarurilor preparate din vietati marine marunte, considerate o specialitate a bucatriei italiene. Se servesc si fructe: citrice, castane, smochine, pere, piersici si struguri.

Capitala Italiei este Roma, limba oficiala fiind italiana iar moneda de circulatie este EURO.

Cat costa asigurarea de calatorie in Italia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie