Japonia

Japonia Japonia este o tara din Asia de Est, situata pe un lant de insule aflate intre Oceanul Pacific si Marea Japoniei, la est de Peninsula Coreeana. Este cunoscuta in romaneste si sub numele de Tara Soarelui Rasare. Potrivit legendei, Japonia a fost creata de catre zei care au infipt o sabie in ocean, la scoaterea ei formandu-se patru picaturi ce au devenit insulele principale, precum si o multitudine de insule mici (peste 5000).

Clima este in mare parte temperata, cu patru anotimpuri. Iernile sunt reci si insorite in sud, foarte reci in Hokkaido. Ploile cad tot timpul anului, dar mai mult in iunie si iulie. Taifunele apar mai mult in septembrie si octombrie si nu dureaza mai mult de o zi.

Ingredientele principale ale bucatariei japoneze traditionale sunt: pestele si alte produse marine, zarzavaturile si orezul. Pestele este deseori servit crud, ceea ce necesita ca el sa fie foarte proaspat si sa fie taiat cu un cutit bine ascutit. Abundenta produselor marine in apele care inconjoara Japonia si religia budista au facut ca japonezii sa foloseasca carne, produse lactate, grasimi animale etc. in mod mai redus.

Condimentele principale sunt produse din soia. Pentru a mentine gustul original al ingredientelor, bucataria japoneza nu prea foloseste condimente iuti, ci mai mult plante aromatice sau wasabi (hrean japonez), yuzu, ghimbir, myoga (tot un fel de ghimbir), kinome (lujeri ai plantei sanshō) sau seminte uscate si macinate ale aceleiasi plante sansho.

Capitala Japonie este Tokyo, moneda nationala este yenul japonez (JPY) iar limba oficiala este japoneza.

Cat costa asigurarea de calatorie in Japonia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie