Luxemburg

LuxemburgMarele Ducat de Luxemburg este un stat in Europa care face parte din grupul de tari Benelux (alaturi de Belgia si Tarile-de-Jos) si din Uniunea Europeana. Luxemburgul e una din cele mai mici tari din Europa. In vest se invecineaza cu provincia belgiana Luxembourg, care are o suprafata aproape dubla fata de cea a tarii, iar granita estica e formata de raurile Mosel, Sauer si Our.

Tara este impartita in 3 districte, 12 cantoane si 118 comune. 12 comune au statut de oras, iar orasul Luxembourg, capitala, este cel mai mare din tara.

Luxemburg face parte din regiunea de clima continentala vest europeana si are o clima temperata fara extreme. Iernile sunt blande, verile racoroase si ploile abundente. Starea vremii este diferita intr-o oarecare masura intre regiunile din nord si sud. In nord, exista o influenta considerabila a sistemului Atlantic, in care depresiunile frecvente dau nastere unor conditii meteorologice instabile. Aceasta da nastere la cer innorat si la multa burnita si ploaie iarna.

Ploaia uneori atinge 1.2m pe an in unele zone. Vara, caldura excesiva este rara si temperaturile scad mult noaptea. Temperaturile scazute si umiditatea dau nastere la ceea ce locuitorii numesc “o clima revigoranta”. In sud, desi caderile de ploaie nu sunt cu mult mai reduse – in jur de 32 inch – si iernile nu sunt mai placute, principala diferenta consta in temperaturile mai ridicate vara, in special in Valea Mosellei. Culturile, in special podgoriile, au bune conditii aici. Cu o temperatura medie anuala de 10 °C, cele mai insorite luni sunt din mai in august. Primavara, natura se dezlantuie.

Orasul Luxemburg, Catedrala Notre Dame, Muzeul National de Arta si Istorie, Biserica Trinitrilor, Berdorf sunt cele mai populare zone turistice. 

Limba oficiala este luxemburgheza iar limbile administrative sunt franceza si germana. Moneda nationala este EURO.

Cat costa asigurarea de calatorie in Luxemburg, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie