Malaezia

Malaezia Malaezia, este o tara in Asia de sud-est care cuprinde doua teritorii distincte: partea de sud (Peninsula Malaezia si insulele adiacente) si partea de nord cu insula Borneo. Peninsula Malaezia se invecineaza la nord cu Thailanda, iar la est cu Marea Chinei de Sud. Prin intermediul Stramtorii Malacca, Malaysia are frontiere maritime cu Indonezia si Singapore, in sud si vest. Malaysia Insulara se afla in sud-vestul Marii Chinei de Sud, la sud de Brunei si la nord de Indonezia, facand frontiera maritima cu Filipinele.

Nu exista anotimpuri propriu-zise, variatiile de temperatura in tot timpul anului fiind de la 21 la 32 grade Celsius, putin mai scazute in zonele de munte. Din noiembrie pana in februarie tine sezonul ploios pe coasta de est a Malaeziei peninsulare, iar august este cea mai ploioasa luna in partea de vest.

Capitala tarii se afla la Kuala Lumpur, un oras modern, agitat, unde zgarie-norii si cladirile moderne se imbina cu cladirile coloniale. Numele acesteia semnifica confluenta mocirloasa, fiind situata la confluenta a doua cursuri de apa, cel mai important fiind Klang, care se revarsa la 45 de km spre vest in Stramtoarea Malacca.

Moneda nationala este ringgit, iar limba oficiala este malaieza.

Cat costa asigurarea de calatorie in Malaezia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie