Maldive

Maldive Maldive sau Insulele Maldive, oficial Republica Maldive, este un stat insular format dintr-un grup de atoli din Oceanul Indian, situat la sud-vest de India in Marea Laccadivelor din Oceanul Indian . Cei 26 de atoli ai arhipelagului formeaza un teritoriu ce contine 1.192 de insule din care 250 sunt locuite. Maldivele sunt cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume.

Situata de o parte si de alta a ecuatorului, Maldivele sunt una din acele tari pentru care notiunea de anotimp isi pierde sensul. Temperaturile variaza foarte putin de-a lungul anului, intre 25,4 grade Celsius si 30,4 grade Celsius. In medie, anual sunt mai mult de 2 500 de ore de lumina. Din fericire, exista deseori brize foate placute ale oceanului care fac temperatura deosebit de acceptabila. Precipitatiile anuale sunt de aproximativ 200 mm si, fiind vorba de un climat tipic tropical, poate ploua oricand.

Capitala se afla la Male, iar moneda este Rufiyaa (MVR), cat despre limba, aceasta este oficial Divehi, insa majoritatea vorbesc engleza.

Cat costa asigurarea de calatorie in Maldive, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie