Malta

Malta Republica Malta este o tara insulara din Europa de sud. Statul maltez cuprinde sase insule: Malta (ca. 246 km²), Gozo (ca. 67 km²), Comino (ca. 3 km²), insula Filfla (care inseamna "boaba de piper"), cele doua insule gemene St.Paul. Insula principala, Malta, este formata din cinci districte, Gozo si Comino constituindu-se impreuna intr-un al saselea. Cea de-a patra insula,ca marime, nelocuita, a fost baza militara britanica, baza pe care acestia au dinamitat-o la parasirea ei, Filfla (0,06 km²).

Apropierea de Africa de Nord, imprima climei caracteristicile: cald si insorit. Cel mai cald anotimp se intinde din mijlocul lunii Iulie pana in mijlocul lunii septembrie , cand media temperaturilor maxime urca mai sus de 30 grd. Celsius. Ploaia apare doar pentru scurt timp; din punct de vedere statistic, cele mai ploioase luni sunt din Octombrie pana in Ianuarie.

Capitala Maltei este Valletta, iar moneda de circulatie este EURO. Limba de circulatie este malteza, dar se vorbeste in majoritate engleza.

Cat costa asigurarea de calatorie in Malta, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie