Olanda

Olanda Olanda este o monarhie constitutionala, stat membru fondator al Beneluxului si al Uniunii Europene, situat in nord-vestul Europei in vecinatatea Marii Nordului, Belgiei si Germaniei, incluzand alaturi de Regatul Tarilor de Jos si cateva colonii.

Numele colocvial de Olanda, sub care mai sunt cunoscute Tarile de Jos, acopera insa doar o parte din teritoriul tarii, anume provinciile Olanda de Nord si Olanda de Sud. Locuitorii Tarilor de Jos sunt numiti in engleza Dutch, nume derivat de la aceeasi radacina ca germana deutsch, adica "germani". Limba neerlandeza este forma literara a germanei plate, limba vorbita ca dialect in nordul Germaniei.

Olanda este compusa din douasprezece provincii.

Limba oficiala a Tarilor de Jos este limba neerlandeza. Limba frizona este cooficiala in regiunea Frizia. De asemenea, limbile idis, limburgheza, neersaxona, romani sunt oficial recunoscute si protejate conform Cartei Europene a Limbilor regionale sau minoritare.

Clima este asemanatoare tarilor vecine, placuta din mai pana in septembrie si cu zapada abundenta iarna.

Bucataria olandeza este marcata de etalarea unei game foarte variate de branzeturi si de cascavaluri, de o agricultura foarte bine dezvoltata si de lipsa condimentelor puternice (cu exceptia celor de influenta asiatica, in special indoneziene).Feluri de mancare renumite: Hutspot, Stamppot rauwe andijvie, Stamppot, Boerenkoolstamppot, Snert (Erwtensoep). Vlaai. 

Capitala Tarilor de Jos este Amsterdam. Amsterdam este capitala oficiala conform Constitutiei. La Haga se afla sediul guvernului, resedinta regala, precum si cea mai mare parte a ambasadelor. Moneda este EURO.

Cat costa asigurarea de calatorie in Olanda, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie