Polonia

Polonia Polonia, oficial Republica Polona , este o tara din Europa Centrala, care se invecineaza cu Germania la vest, Cehia si Slovacia la sud, Ucraina si Belarus la est, si Lituania, Rusia si Marea Baltica la nord. Are de asemenea o frontiera maritima cu Danemarca si Suedia. Dupa suprafata, Polonia ocupa locul 9 in Europa si 69 in intreaga lume.

Polonia are o clima moderata, calda tranzitiva cu temperaturile din sud atingand valori mai inalte decat in nord. Vara, o temperatura medie este de 17 °C pe coasta si de 18,3 °C in voievodatul Silezia Inferioara. Iarna, temperaturile medii sunt intre 0 °C in Świnoujście si -7 °C in Suwałki. Precipitatiile sunt intense pe intregul an, dar, in special in estul tarii, iarna este mai secetoasa decat vara.

In Polonia sunt 891 de orase dintre care cele mai importante sunt Varsovia , Cracovia , Łódź , Wrocław , Lublin .

La fel ca multe dintre traditiile acestui popor, bucataria poloneza este un mix reusit intre 2 influente: slavice si germanice. Carnea este ingredientul principal in mai toate felurile traditionale poloneze, cu precadere puiul si porcul. La garnituri, polonezii inclina mai mult inspre legume de iarna, varza fiind preferata lor. La capitolul deserturi, populara este prajitura de mac, servita cu dulceata de casa.

Limba poloneza este cea mai raspandita limba in Polonia, si singura care are statut de limba oficiala

Varsovia este capitala Poloniei iar zlotul polonez (PLN) este moneda nationala

Cat costa asigurarea de calatorie in Polonia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie