Rusia

RusiaRusia este o tara care se intinde pe un teritoriu vast in Europa si Asia. Cu o suprafata de 17.075.200 km², Rusia este cea mai intinsa tara din lume, aproape de doua ori mai mare decat teritoriul celei de-a doua tari ca intindere, Canada. In ciuda intinderii sale, Rusia este doar a opta tara din punct de vedere al numarului de locuitori. Rusia are frontiere terestre cu urmatorii vecini (in sensul trigonometric, de la nord-vest la sud-est): Norvegia, Finlanda, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Belarus, Ucraina, Georgia, Azerbaidjan, Kazahstan, China, Mongolia si Coreea de Nord. De asemenea, se afla foarte aproape de Statele Unite ale Americii, Canada, Armenia, Iran, Turcia si Japonia.

Padurile din nord inconjoara lacuri atat de intinse incat nu le poti cuprinde cu privirea; de la St. Petersburg la Moscova puteti calatori pe apele Nevei, Svirului si Volgai, pe numeroase canale, printre padurile de pin ale Kareliei, spre Ladoga si Onega.

Clima este foarte schimbatoare, influentata de variatiile de clima din nord-vestul Europei. Verile sunt foarte calde, iar iernile foarte geroase.

Bucataria ruseasca intrece stereotipurile populare, uimind prin sutele de supe, preparatele din peste, carne si deserturile delicioase care nu si-au schimbat retetele in decursul anilor. Mai mult, pe langa produsele alimentare ruse considerate moderne si preparatele traditionale slave, pe teritoriul Rusiei sunt gatite peste 150 de mancaruri ale altor nationalitati.

Capitala Rusiei este Moscova si moneda oficiala este rubla. Rusa este limba oficiala.

Cat costa asigurarea de calatorie in Rusia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie