SUA

SUAStatele Unite ale Americii sunt situate in partea centrala a Americii de Nord, cuprinsa intre Canada la nord, golful Mexic si Mexic la sud, Oceanul Pacific la vest si Oceanul Atlantic la est. In afara de acestea, in componenta Statelor unite mai intra Alaska si insulele Hawaii situate in exteriorul teritoriului amintit. Federatia este alcatuita din 50 de state federale. 

Din punct de vedere geografic, tara se imparte in trei regiuni principale: Muntii Stancosi (Rocky Mountains) - la vest, zona de podis si de munte a Appalacilor - la est, si campiile intinse de prerie (Great Plains) - in partea centrala. In secolul 19, preriile imense au devenit simbolul valorificarii de noi teritorii si al vietii in libertate a colonistilor. Caracteristice pentru America de Nord sunt si marea diversitate a climei si bogatia lumii vegetale.

Clima este predominant temperata. In Alaska, climatul este rece subpolar, in Nevada desertic temperat si in Hawaii tropical umed. Temperatura variaza in iulie intre 18 grade in Seattle si 28 grade in New Orleans, iar in ianuarie, intre -10 grade la Minneapolis si 13 grade la Los Angeles. Cantitatea de precipitatii variaza de la peste 100 cm pe coasta de est si de Sud, la 50 cm in bazinul fluviului Mississippi si mai putinde 25 cm in zonele muntoase din Vest. Precipitatiile sunt foarte abundente in apropierea coastei de Vest, in Washington si Oregon 80 cm in zonele joase si 100-150cm inzonele muntoase.Coborind insa spre California, precipitatiile devin tot mai rare, ajungind la o cantitate medie de 25 cm in Los Angeles.

Fara indoiala, prima mancare legata cu bucataria americana care ne vine in minte este Fast Food, adica „mancarea rapida”, aceasta fiind departe de orice festin culinar. Ca urmare, ne gandim la cele mai populare mancaruri precum: hot-dog-ul, hamburger-ul sau buffalo wings-ul. Mancarurile cele mai impamantanite in cultura americana sunt de exemplu: curcanul umplut, cartofi dulci sau sosul de rachiţea, servite la Ziua Recunostiintei.

Capitala este Washington, limba oficiala este engleza, iar moneda este dolarul american.

Cat costa asigurarea de calatorie in SUA, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie