Turcia

TurciaRepublica Turcia este o tara intinsa pe doua continente. 97% din suprafata tarii se afla in Asia (Anatolia) si 3% Europa (peninsula Balcanica). Turcia are granite cu opt tari: Grecia si Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia si Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; si Irak si Siria la sud.

Capitala Turciei este orasul Ankara, dar capitala istorica İstanbul ramane centrul financiar, economic si cultural al tarii. Alte orase importante sunt İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Malatya, Gaziantep, Erzurum, Kayseri, İzmit (Kocaeli), Konya, Mersin, Eskisehir, Diyarbakır, Antalya si Samsun. Aproximativ 68% din populatia Turciei locuieste in centre urbane.

Clima Turciei este temperat-maritima pe litoralul Marii Negre si subtropicala pe litoralul Marii Mediterane. In ianuarie, temperaturile medii sunt de 5 °C in nord, la Samsun, -4 °C in podisul Anatoliei la Kayseri si 11 °C in sud, la Antalya. Precipitatiile sunt reduse in sud si centru si bogate in nord-vest, pe litoralul Marii Negre .

Salatele de legume sunt cele mai gustoase, daca se condimenteaza cu ulei de masline, lamaie si iaurt cu usturoi. Din gama carnurilor, cea mai caracteristica pentru bucataria turceasca este carnea de oaie, care nu este la fel de grasa ca si ea de la noi, intrucat in Turcia oile sunt crescute pentru carne nu pentru lana. Carnea de porc este interzisa musulmanilor, astfel ca veti gasi mai ales miel, vitel si foarte mult pui. In bucataria turceasca intalnim frecvent carnea tocata. Felurile de mancare de baza sunt relativ neschimbate din perioada otomana: orezul, produsele din grau, feluri culinare comune cu Grecia cum ar fi meze (aperitive) si baklavaua, pilafurile, si si doner kebab, salatele cu iaurt, peste in ulei de masline, legume umplute si frunze de vita umplute (dolma).

Limba oficiala este limba turca iar moneda este lira turceasca.

Cat costa asigurarea de calatorie in Turcia, la Allianz Direct?

Calculator asigurare calatorie
Descriere asigurare calatorie