Cum cumpar asigurarea?

Cum cumpar polita daca nu am cont ?

Poti opta pentru una din urmatoarele 2 modalitati:

 • Creezi mai intai un cont nou, il activezi pe baza emailului primit si apoi te autentifici in cont.
  Dupa autentificare calculezi oferta trecand printr-o succesiune de pasi folosind butonul 'Inainte' din fiecare pagina.
  Pe pagina finala, pentru cumpararea politei accesezi butonul Plata Online sau Plata Offline. 
 • Calculezi oferta fara sa fii autentificat in cont, trecand printr-o succesiune de pasi si folosind butonul 'Inainte' din fiecare pagina.
  Dupa selectarea modalitatii de plata, se creeaza un cont automat in care polita este salvata.
  Pe adresa de email introdusa, vei primi un email pentru activarea contului si datele necesare pentru autentificare (nume de utilizator si parola alocate automat, pe care le poti modifica la prima logare).
  Ulterior poti folosi acelasi cont pentru a vedea situatia politelor incheiate si pentru a incheia noi polite.

Ce pasi urmez sa inchei asigurarea pentru calatorie?

Asigurarea CALATORIE se incheie in 6 pasi simplii:

1 - Introduci numarul de persoane asigurate si perioada asigurata

2 - Vezi pretul si pachetele posibile pentru a te asigura

3 - Introduci detalii despre asigurati

4 - Verifici datele introduse

5 - Platesti online cu cardul sau generezi borderoul pentru a plati offline, la banca

6 - Vezi confirmarea incheierii politei tale.
Polita ta originala, in format pdf este generata in contul tau, imediat ce plata este confirmata in aplicatia Allianz Direct.
Daca platesti online, o poti imprima imediat.

Ce pasi urmez sa inchei asigurarea CASCO?

Asigurarea CASCO se incheie in 8 pasi:

1 - Introduci detalii despre vehicul si despre persoana asigurata

2 - Alegi moneda (RON sau EURO) si frecventa de plata (anual-integral, semestrial sau trimestrial)

3 - Vezi pretul

4 - Adaugi detalii despre vehicul

5 - Adaugi detalii despre persoana asigurata

6 - Verifici asigurarea ta

7 - Platesti online cu cardul sau offline si se genereaza un borderou de plata a carei referinta trebuie sa o mentionezi in ordinul de plata / foaia de varsamant

8 - Vezi confirmarea de plata.
Copia politei tale, in format pdf este generata in contul tau, imediat ce plata este confirmata in aplicatia Allianz Direct si dupa efectuarea inspectiei.
Polita Casco Direct are doar format electronic si este transmisa prin email in momentul activarii. De asemenea poate fi descarcata din cont, aceasta fiind recunoscuta in momentul efectuarii constatarii eventualelor evenimente ce pot aparea in perioada de valabilitate a politei Casco.

Ce pasi urmez sa inchei asigurarea RCA?

Asigurarea RCA se incheie in 7 pasi:

1 - Introduci seria caroseriei masinii, date despre persoana asigurata si data de inceput a noii polite

2 - Obtii oferta si poti aduga clauze suplimentare (decontare directa, asisitenta rutiera si asigurarea persoanelor din vehicul)

3 - Adaugi detalii despre vehicul

4 - Adaugi detalii despre persoana asigurata

5 - Verifici asigurarea ta

6 - Platesti online cu cardul sau offline si se genereaza un borderou de plata pe care trebuie sa-l utilizezi in vederea efectuarii platii

7 - Vezi confirmarea de plata.
Polita in format pdf este generata in contul tau, imediat ce plata este confirmata in aplicatia Allianz Direct.
Daca platesti online, o poti imprima imediat.
Polita RCA are doar format electronic, putand fi imprimata pe hartie alba.

Ce pasi urmez sa inchei asigurare facultativa a locuintei?

Asigurarea FACULTATIVA A LOCUINTEI se incheie in 6 pasi simplii:

1 - Introduci detalii despre locuinta pe care vrei sa o asiguri 

2 - Vezi pretul si pachetele posibile pentru a te asigura

3 - Introduci detalii despre proprietate si despre asigurat

4 - Verifici datele introduse si salvezi oferta

5 - Apelezi 0219798 in vederea verificarii asigurarii obligatorii PAD si finalizarii politei facultative Casa Direct

6 - Platesti decontul de prime receptionat pe email

6 - Vezi confirmarea incheierii politei tale.
Polita ta originala, in format pdf este generata in contul tau, imediat ce plata este confirmata in aplicatia Allianz Direct.
Polita Casa Direct are doar format electronic si poate fi descarcata din cont, fiind recunoscuta in momentul constatarii eventualelor daune ce pot aparea pe parcursul valabilitatii politei.

Ce polite obtin imediat?

 • Poti obtine imediat RCA-ul daca platesti online. Vezi imediat asigurarea RCA activa in cont si poti imprima polita din cont. Perioada de valabilitate a asigurarii RCA poate incepe cel mai devreme din ziua urmatoare incheierii politei.
 • Poti obtine imediat polita de asigurare calatorie, daca platesti online. Vei putea vedea imediat asigurarea de calatorie activa in cont si o poti imprima. Insa polita isi va incepe valabilitatea peste 2 ore de la data/ora incheierii politei de calatorie, sau mai tarziu, in functie de optiunea dumneavoastra.
 • Poti obtine imediat polita Casco Direct daca este achitata si ai incarcat pozele inspectiei de risc (sau este reinnoire in termen, caz in care nu mai este necesara efectuarea inspectiei de risc).

Cum cumpar oferta din cont?

 • Te autentifici in cont folosind utilizatorul si parola pe care le-ai ales la crearea contului.  
 • Selectezi din meniu optiunea 'Ofertele mele'.  
 • Selectezi butonul 'Cumpara' din dreptul ofertei dorite.  
 • Daca oferta a fost creata cu mai mult de 15 zile in urma sau cursul valutar s-a schimbat, atunci ea se recalculeaza.

Cum platesc online?

 • Pentru plata online, completezi formularul electronic pentru asigurarea dorita Casco, RCA sau calatorie (folosing pasii descrisi mai sus) si in pagina finala alegi butonul Plata online. Platesti folosesti cardul direct pe siteul nostru securizat, aceasta fiind modalitatea cea mai rapida si mai comoda.
 • In cazul in care ati ales plata offline dar va razganditi pentru plata online, mai puteti efectua plata online (in baza referintei de plata - o gasiti pe decontul de prime) pe pagina de internet Allianz-Tiriac, cu un card valabil emis de orice banca comerciala.

Cum platesc offline?

 • Pentru plata offline, completezi formularul electronic pentru asigurarea dorita: Casco, RCA, calatorie sau locuinta (folosing pasii descrisi mai sus) si in pagina finala alegi butonul Plata offline. Acesta va genera in contul tau un borderou de plata care va contine o referinta. Trebuie sa salvezi acest borderou si apoi sa efectuezi plata, conform instructiunilor din el, respectand scadenta precizata pe documentul de plata. 
 • Pentru plata offline aveti la dispozitie urmatoarele modalitati de plata a primelor:

Offline, in numerar:

• la ghiseele bancilor partenere BRD Groupe Société Générale, UniCredit Tiriac, Banca Transilvania, CEC Bank si Garanti Bank;

• la automatele BRD Groupe Societe Generale-ROBO, ATM-urile Garanti Bank – BancoSmart la multifunctionalele de numerar UniCredit Bank si bancomatele si multifunctionalele Raiffeisen Bank pentru plata facturilor cu cod de bare.

Offline, cu cardul:

• pe pagina de internet Allianz-Tiriac, https://plationline.allianztiriac.ro/Plati-Online, cu un card valabil emis de orice banca comerciala;

• la sucursalele Allianz-Tiriac Asigurari S.A., folosind un card valabil emis de orice banca comerciala;

• la bancomatele (ATM-urile) BRD - Groupe Société Générale, Uncredit si prin ING-Plati Express doar cu un card emis de una dintre aceste banci, completand in campul rezervat detaliilor platii REFERINTA;

• la automatele speciale BRD - Groupe Société Générale pentru plata primelor folosind cod de bare - ROBO si la multifintionalele de numerar Unicredit, doar cu un  card emis de una dintre aceste banci;

• la ATM-urile Garanti Bank – BancoSmart, cu un card emis de orice banca, fie prin citirea codului de bare fie completand REFERINTA

• prin virament bancar in conturile ce vor fi mentionate pe instiintarile de plata. Nu este obligatoriu sa aveti conturi deschise la aceste banci!

In cazul in care cardul meu nu este acceptat la plata online, cum pot verifica daca pot face plati pe internet?

 • Este necesara activarea optiunii de plata online pentru cardul tau. In cazul in care nu ai activata aceasta optiune,te rog sa te adresezi bancii emitente a cardului.
 • In cazul in care cardul tau si banca emitenta sunt inrolate in sistemul 3D Secure, in ecranul de plata online vei fi invitat sa introduci datele de autentificare 3D Secure. In cazul in care cardul tau nu este inrolat, dar banca emitenta este inrolata in sistemul 3D Secure, te rugam sa contactezi banca emitenta a cardului.
 • Daca banca emitenta a cardului tau  nu este inrolata in sistemul 3D Secure, singurele carduri acceptate sunt cele care au codul CVV2/CVC2 valid (VISA sau MasterCard). Acest cod CVV2/CVC2 reprezinta ultimile 3 cifre tiparite pe partea verso a cardului (pe spatele lui) in dreptul liniei albe cu semnatura posesorului de card.