Cum platesc ratele?

Plata ratelor Casco

Pentru a plati urmatoarele rate ale politei Casco incheiate prin Allianz Direct, este necesar sa parcurgi pasii urmatori:
 • Te autentifici in cont
 • Accesezi rubrica Politele mele
 • Dai click pe 'Esalonare rate' si bifezi rata pe care urmeaza sa o platesti
 • Accesezi butonul 'Plateste ratele selectate' si pagina va afisa 2 butoane: Plata online si Plata offline.
 • Daca doresti sa platesti offline, selectezi butonul Plata offline si se va genera un borderou de plata.Trebuie sa imprimi acest borderou si apoi sa efectuezi plata, conform instructiunilor din el, respectand data scadentei.
 • Daca doresti sa platesti online, dai click pe butonul Plata online.
  Pentru a plati online, trebuie sa detii un card Visa (inclusiv Visa Electron) sau Master Card (inclusiv Maestro) care sa nu fie restrictionat de catre banca emitenta pentru plata pe internet.
  Butonul plata online te va directiona catre pagina de la Romcard care permite efectuarea platii.
  Completezi datele cardului tau conform cerintelor din aceasta pagina, necesare pentru efectuarea tranzactiei. Tranzactia ta va fi procesata in maxim 1 minut !
  Imediat dupa efectuarea platii online, vei primi un email care te va informa despre succesul sau esecul tranzactiei. Daca plata online s-a realizat cu succes, vei vedea si in contul tau ca rata este platita.

  Nota: Pentru a putea plati online, cardul trebuie sa aiba activata optiunea de plata online.In cazul in care nu aveti activata aceasta optiune, trebuie sa te adresezi bancii emitente a cardului.

 • Click aici sa vezi cum platesti rata.
 • In cazul in care ati ales plata offline dar va razganditi pentru plata online, mai puteti efectua plata online (in baza referintei de plata - o gasiti pe decontul de prime) pe pagina de internet Allianz-Tiriac, cu un card valabil emis de orice banca comerciala.

Schimbarea modalitatii de plata

 • Daca ai achizitionat polita CASCO in mai multe rate si ai ales sa platesti online prima rata si ulterior vrei sa platesti urmatoarele rate offline este posibil. Siteul iti da posibilitatea de a opta pentru una din cele 2 modalitati de plata: online sau offline.
 • Nota: In versiunea actuala, daca alegi modalitatea offline pentru plata unei rate, borderoul de plata pentru acea rata este generat imediat si nu mai ai posibilitatea sa schimbi modalitatea de plata in online, pentru acea rata. Vei putea plati online, doar ratele urmatoare.

Instiintarile de plata a ratelor

 • Vei fi instiintat prin email cu 10 zile inainte de data scadenta a fiecarei rate urmatoare. Adresa de email la care vei primi instiintarile este cea existenta in profilul tau.
 • Daca vrei sa primesti instiintarile de plata la o alta adresa de email/numar de telefon decat cele alese la crearea contului trebuie sa te autentifici in contul tau de pe site, sa selectezi rubrica 'Profilul meu' din partea stanga a ecranului si apoi selectezi butonul 'Schimba'. Modifici adresa email si/sau numarul de telefon mobil si apoi salvezi profilul.