Noutati Allianz Direct: asigurari RCA, Casco, locuinta si calatorie

Aprilie 2021

Asigurarea facultativa a locuintei, My Home, de acum poate fi achizitionata online impreuna cu polita obligatorie PAD, aici: https://cumpara-asigurare.allianztiriac.ro/my-home/quote-and-buy/create-offer.

Accesand website-ul www.allianztiriac.ro ai posibilitatea să obții un tarif în timp real și să închei asigurarea pe loc. Polița poate să includă acoperire completă pentru locuință și bunuri, doar pentru locuință sau doar pentru bunuri. Ultima variantă este potrivită și pentru cei care nu dețin în proprietate o locuință, ci locuiesc în chirie. De asemenea politele achizitionate pe www.allianztiriac.ro sunt vizibile in sectiunea "Contul meu" de pe www.allianztiriac.ro, accesibil in baza adresei de email si telefonului mobil, adaugate la incheierea politei.

Februarie 2021

Asigurarea My Car (pachet RCA + Casco pentru persoane fizice) este de acum disponibila online aici: https://cumpara-asigurare.allianztiriac.ro/my-car/vehicle. Asigurarea se poate incheia cu aceeasi data de inceput atat pentru RCA cat si pentru acoperirea Casco. De asemenea, daca polita RCA este in vigoare, se poate incheia Casco pana la data de expirare a politei RCA, urmand apoi a se reinnoi impreuna, ca pachet, My car, pentru cele doua polite RCA si optional Casco. La prima preluare in asigurare Casco este necesara efectuarea inspectiei de risc ce se poate realiza fara a va mai deplasa de la domiciliu.

Noiembrie 2020 Cheltuielile aferente îmbolnăvirii cu COVID-19 sunt acoperite respectând prevederile din condiţiile de asigurare, Voiaj Direct, al carui rezumat il gasiti in documentul de informare asupra produsului: PID Voiaj Direct.

Modificarea vine in intampinarea nevoilor clientilor Allianz-Tiriac atat pentru asigurarea vacantelor in strainatate cat si pentru efectuarea in siguranta a calatoriilor in scop de afaceri.

Totodata, varsta persoanelor pentru care se poate incheia online asigurarea “Voiaj Direct”, creste de la 70 la 80 de ani, iar pentru persoanele cu varsta de peste 81 de ani este disponibil produsul “Voiaj” pe aplicatia de mobil “Allianz-Tiriac” sau prin intermediul Call Center-ului la tel. 0219798 sau email allianzdirect@allianztiriac.ro

Iulie 2020

Polita de asigurare RCA are doar format electronic si poate fi tiparita pe suport de hartie alba impreuna cu documentul carte verde. Recomandam sa tii in masina polita imprimata in cazul calatoriei in afara Romaniei. In caz de nevoie formularul de constat amiabil poate fi obtinut in orice sucursala Allianz-Tiriac, in baza formatului electronic al politei RCA. Poti consulta de asemenea si recomandariile Biroului Asiguratorilor Auto din Romania.

Martie 2020

Inspectia de risc a vehiculelor se poate efectua de la distanta, fara sa te mai deplasezi de la domiciliu.

In cazul politelor noi este necesara efectuarea inspectiei de risc pe care o poti efectua chiar tu, urmand pasii descrisi in Ghidul urmator*

In cazul masinilor noi, cu zero kilometri, inspectia de risc nu este necesara, fiind suficienta incarcarea facturii de achizitie si a procesului verbal de receptie a vehiculului. De asemenea nici in cazul reinnoirilor cu perfecta continuitate.

Ianuarie 2018

Decontarea Directa RCA (posibilitatea repararii propriei masini in baza politei RCA incheiata la Allianz-Tiriac) este disponibila online. Optiunea se poate adauga doar la incheierea politei RCA si de asemenea se poate alege clauza de asistenta rutiera si asigurarea persoanelor in caz de accident.

Decembrie 2017

Prin descarcarea aplicatiei de mobil Allianz-Tiriac si crearea unui cont in cadrul acesteia, ai posibilitatea de a vizualiza politele, ofertele, platile si daunele tale in cadrul Allianz-Tiriac. De asemenea ai acum posibilitatea de a achiztiona rovinieta direct din aplicatia de mobil.

Aprilie 2017

S-a extins acoperirea teritoriala a asigurarii Casco Direct in afara Romaniei in baza acoperirii standard a politei.Acoperirea teritoriala a politei Casco Direct cuprinde Romania si Europa* (*tarile membre carte verde), *fara cost suplimentar in cazul autoturismelor, iar pentru autoutilitare se extinde automat in afara Romaniei, daca exista o polita RCA incheiata la Allianz Direct (Allianz-Tiriac Asigurari), valabila in aceeasi perioada cu cea Casco (ori daca se incheie online, odata cu polita Casco), aplicandu-se totodata si o reducere suplimentara in cazul achizitiei la pachet a celor doua polite de asigurare (RCA + Casco Direct). In caz contrar, doar in cazul autoutilitarelor, acoperirea politei casco se extinde optional in afara Romaniei, prin plata unei prime suplimentare, cu ajutorul echipei Call Center (tel 0219798).

August 2015

S-a lansat aplicaţia pentru mobil ce oferă, în premieră pe piaţa asigurărilor din România, posibilitatea de a cumpăra online asigurări medicale pentru călătorii în străinătate. Aplicaţia "Allianz-Tiriac" poate fi descărcată gratuit din Google Play sau App Store şi permite achiziţia unei poliţe de asigurare de călătorii oricând şi de oriunde, astfel încât nu mai este nevoie să va deplasati la o sucursală Allianz-Ţiriac pentru a încheia poliţa si chiar mai mult decat atat, achizitia efectuandu-se in timp real, polita se va salva pe telefon/tableta si concmitent se va transmite prin email. Puteti achiziţiona prin intermediul aplicaţiei, oricare dintre cele două tipuri de poliţe de asigurare de călătorie oferite de companie in mod traditional, "Voiaj" (pe perioadă determinată) şi "Multitravel" (cu valabilitate 12 luni), plătind simplu, online, prin PayU.

Februarie 2013

S-a introdus notificarea online a daunelor, pentru clientii Allianz-Tiriac Asigurari. Notificarea online este disponibila aici:Notificare online   In vederea obtinerii programarii la constatarea aferenta dosarelor de dauna auto, va recomandam folosirea optiunii de notificare online. Astfel veti avea prioritate la momentul ales, iar timpul necesar efectuarii constatarii se va reduce considerabil. De asemenea, ulterior veti avea posibilitatea urmaririi dosarului de dauna deschis online.  

Decembrie 2011

Asigurarea facultativa de locuinta Casa Direct este disponibila pentru persoanele fizice.
Asigurarea obligatorie de locuinta PAD a fost elimininata din oferta, fiind inlocuinta de Asigurarea Casa Direct.

Decembrie 2010

Asigurarea obligatorie de locuinta PAD este disponibila pentru persoane fizice si juridice.

Iulie 2010

Asigurarile RCA si calatorie sunt disponibile pentru persoanele juridice.

Noiembrie 2008

Asigurarile RCA, Casco si calatorie sunt disponibile pentru persoanele fizice.

Allianz Direct vine in intampinarea cererilor clientilor prin oferirea unor asigurari cu acoperiri suplimentare/optionale, astfel:

Asigurarea Casa Direct

acopera optional:

 • Inundarea provocata de apa de conducta
 • Spargerea accidentala a bunurilor casabile
 • Avarii accidentale la instalatiile apartinand cladirii
 • Bunuri din locuinta
 • Raspundere civila legala

Asigurarea Casco Direct

acopera optional, pe langa furtul, vandalismul si avariile ce se pot produce vehiculului asigurat:

 • Asigurarea de accidente a persoanelor aflate in vehicul la momentul producerii riscului asigurat
 • Servicii de asistenta rutiera

Asigurarea medicala pentru calatorie in strainatate

ofera:

 • pe langa asigurarea medicala si asigurarea de accidente (indemnizatie in cazul invaliditatii permanente sau decesului din accident)
  iar optional:
 • Asigurarea bagajelor
 • Asigurare raspundere civila fata de terti, valabila in afara Romaniei (aceeasi acoperire teritoriala ca si polita de baza)

Asigurarea RCA

despagubeste:

 • pe langa pagubele pe care le produci tertilor, asigurarea RCA poate acoperi optional:
 • Decontarea Directa (posibilitatea de a-ti repara masina la Allianz-Tiriac in baza propriei asigurari RCA, daca esti lovit de un tert cu RCA la o alta companie de asigurari) - acoperire doar pe teritoriul Romaniei;
 • Asistenta rutiera si asigurarea persoanelor in caz de accident (indemnizatie in cazul invaliditatii permanente sau decesului din accident) - aceeasi acoperire teritoriala ca si polita de baza.